Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Nyhetsbrev juli 2021 – ATA Timber

Coronapandemin har fortsatt att prägla det första halvåret av 2021. De senaste månaderna har utvecklingen varit mer positiv med en viss återgång until ett normalt liv. Vi börjar se ljuset i slutet av tunneln och hoppas på fortsatta gynnsamma framsteg över sommaren och underneath hösten.

Under rådande omständigheter har ATA Timber och svensk trävaruindustri i sammantaget klarat det första halvåret bra. Efterfrågan på våra produkter är mycket god, males vi ser en något lugnare marknad i Nordamerika simply nu. Den brittiska och svenska marknaden har också en stark efterfrågan på sågade trävaror och det nystartade företaget ATA Timber UK har visat bra resultat. Vi tror att efterfrågan på sågade trävaror kommer vara fortsatt god underneath 2021.

Produktionen har varit på en regular nivå trots vissa drawback med kylan underneath februari månad samt viss påverkan av Covid-restriktioner. Råvarutillgången är stabil, timmerpriserna är på en rekordhög nivå samt intresset för att sälja skog är stort. Investeringar kommer att genomföras underneath den närmaste tiden med en uppgradering av klentimmerlinjen i Moheda. Därutöver planeras för investeringar vid sågverket i Rörvik underneath det kommande året.

På Waggeryd Cell har de betydande investeringar och förbättringar som gjorts för att effektivisera driften och skapa förutsättningar att höja kapaciteten upp until vårt nya tillstånd på 225 000 årston implementerats vidare. Vi noterar även att Waggeryd Cells produkter har en god efterfrågan underneath 2021. Däremot är det en stor brist på containers vilket påverkar fraktkostnader och ledtider på ett negativt sätt.

Vi är i behov av timmer, klentimmer och kubb until kommande säsong. Ta kontakt med våra inköpare så vi tillsammans kan planera för de gallringar och slutavverkning ni vill ha utförda.

Slutligen vill vi på ATA Timber tillönska alla anställda, leverantörer, kunder och övriga vänner en riktigt trevlig sommar och en avkopplande semester.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

imitation paper
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart